Medewerkers

Het team

M.H.(Marnix) de Witte
Huisarts, praktijkhouder

De praktijk heb ik in 2007 overgenomen van dokter Eissen. Daarvoor werkte ik al 3 jaar op Texel en in 1999 en 2000 volgde ik op Texel een deel van mijn huisartsenopleiding. Dokter Waverijn was mijn opleider.

Ik heb gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en heb na mijn studie 1,5 jaar gewerkt als arts Interne Geneeskunde en op de Spoedeisende Hulp in Vlaardingen. Daarna ruim een jaar in de Psychiatrie en Verslavingszorg in Den Haag. In 2001 verliet ik de huisartsenopleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sindsdien heb ik als huisarts gewerkt in Den Helder en Broek op Langedijk en van 2004 tot en met 2007 bij andere praktijken op Texel.

A. (Anneke) Pronk-Lap
Verpleegkundig specialist 

Per 1 september 2016 werkt Anneke als Verpleegkundig Specialist in onze praktijk. Zij heeft de opleiding Master of Advanced Nursing Practice (MANP) aan de Hogeschool Inholland cum laude afgerond. Ze heeft een achtergrond als HBO verpleegkundige en Praktijkondersteuner. Vanaf september 2014 werkt ze 32 uur in onze praktijk waar ze zelfstandige spreekuren doet. Tijdens haar opleiding heeft zij deskundigheidsgebieden ontwikkeld op het gebied van kwetsbare ouderen, wondzorg, hartfalen, luchtweginfecties en klachten van het bewegingsapparaat. Daarnaast doet ze ook kleine chirurgische ingrepen en ingrepen zoals bijvoorbeeld het hechten van wonden. Zij werkt onder supervisie van de huisarts maar houdt haar eigen spreekuren binnen onze praktijk. Zij werkt ook mee aan het kwaliteitsbeleid van de praktijk en organiseert  onder andere ook multidisciplinaire overleggen met andere eerstelijnspartners.

Praktijkassistentes

  • M. (Martine) Bosma-Koningen
  • J. (Jorieke) Meijer
  • C. (Corina) de Vries

Praktijkondersteuners

  • A. (Anne) Bouts
  • H. (Hanneke) van Laar

Onze praktijkondersteuners (POH) houden spreekuren voor mensen met chronische aandoeningen als suikerziekte en astma/COPD in overleg met de huisarts

Praktijkondersteuner GGZ

  • R. (Rob) de Bakker

Onze praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) houdt spreekuren voor mensen met psychische problemen op doorverwijzing door (en in overleg met) de huisarts. Hij is verbonden aan de organisatie VICINO en is van daaruit werkzaam als praktijkondersteuner in verschillende huisartsenpraktijken op Texel. Vanuit deze positie werkt hij ook samen met andere 1e lijnshulpverleners op Texel en met het sociale wijkteam waarin hij inmiddels veel ervaring heeft opgebouwd.